Vissza a listához

Felújítás - Falgomba, fagomba, fakártevő elleni anyagok

Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a lakótérben megjelenő penész, a faszerkezeteket tönkretevő fagombák és rovarkártevők. A felületen megjelenő gomba ellen leghatékonyabban akkor tudunk védekezni, ha megszüntetjük azokat a körülményeket, melyek lehetővé teszik kifejlődésüket. Gondoljunk csak a hőhidaknál jelentkező penészes falra, melynek megjelenéséhez nagyban hozzájárul a lehűlő felületen keletkező nedvesség. A kapilláris nedvesség is okozhatja a penész kialakulását, ekkor akár házilagosan is elkészíthető szigetelés segítségével orvosolható a nedves fal problémája.

Igaz, a penész, illetve a penész eltávolítása felkapott téma, azonban ne feledkezzünk meg a hagyományos faszerkezetek rovar és gomba elleni megelőző, illetve a már kialakult fertőzést utólag kezelő megoldásokról sem. Az említett problémák kijavítása azonban sokszor drága, ezért kerülhetnek előtérbe a vegyi felületkezelések, melyek hatásos működését gombafertőzések és rovarkártevők ellen az évek már igazolták.

A Soluguard rovarölő és falgombaölő koncentrátumok kifejlesztésekor az volt a cél, hogy olyan termék kerüljön a piacra, mely megfelel a kor követelményeinek, használata egyszerű és biztonságos, mindemellett a keverék ereje a problémához igazítható legyen. Egy rovarölő, falgomba ellen használható Soluguard dobozban 5 darab, vízben oldódó tasak található. A tasakokat nem kell felbontani, hanem a szükséges mennyiségű (legfeljebb 5 liter) vízbe dobva maguktól oldódnak. Így kézzel nem kell érinteni a vegyi anyagot.

 fel