Vissza a listához

Építés - Mélyépítés - Betonszerkezetek injektálása

Új épületek kivitelezése során is alkalmazható injektált szigetelés a betonszerkezetek munkahézagjainak vízszigetelése érdekében. Az elkészült, de nem vízzáró munkahézagokat - ha nem alkalmaztak előre fektetett injektálható csatornákat - a felület roncsolásával, injektáló szelepek (pakkerek) rögzítésével és  gyorsan megkötő anyagokkal lehet vízzáróvá tenni.

Az általunk forgalmazott RASCOR gélek munkahézagok, repedések injektálására, tömbinjektálásra, ill. a nagy beton fészkek, tömörítési hibák kitöltésére alkalmasak. Az akril gélek gyorsan kötnek, azonnal képesek lezárni a víz útját.

Hosszabb kötésidejű, de a repedések felületéhez való tapadása miatt a szerkezet erősítését is biztosító ADCOS PU gyanták injektálásával szintén eredményes munkahézag szigetelést lehet készíteni. A betonozási hibák kitöltésére alkalmas PU zártcellás habok használatának feltétele víz jelenléte a szerkezetben, amire reagálva a hab kialakul.

Az injektálás kelléke a falba rögzített injektáló szelep, az ú.n. pakker, melyből a leginkább használt méretekkel állunk rendelkezésre, de speciális igényeket is ki tudunk elégíteni.

 

 fel