Vissza a listához

Építés - Mélyépítés - Betonvédő és korróziógátló anyagok

Betonszerkezetek javításánál külön kell szót ejteni a megfelelő korrózióvédelemről és külön erre a célra kifejlesztett termékeket kell használni. A Vandex Concrete Repair System (CRS), azaz betonjavító rendszer magában foglalja a betonacélok védelmére szolgáló bevonatot, a szerkezet újraprofilozására alkalmas javítóhabarcsot, illetve a felületkiegyenlítő réteget is. Ezen az oldalon felsorakoztatjuk a beton korrózióvédelmére ajánlott és az újraprofilozáshoz, felületképzéshez használható vízszigetelő és gyorskötő anyagainkat.

CRS korrózióvédelem – beton javító rendszer

A széndioxidnak kitett beton karbonátosodásnak indul, mely folyamat során pH értéke lecsökken, ezáltal megszűnik az acélszálak passzív védelme. Ezután oxigén és nedvesség hatására megindul az acélszálak korróziója, teljesítőképességük csökken, ezért különösen fontos a sérült szerkezetek szakszerű helyreállítása.

Az acélszálak védelme után megkezdődhet a szerkezet újraprofilozása. A cementbázisú Vandex CRS 05 könnyen bedolgozható, sokoldalú javító habarcs. A megkötött habarcs nyomó- és hajlító szilárdsága, rugalmassági modulusa és hőtágulási együtthatója jól illeszkedik a betonéhoz.

A Vandex ECO Sealtop 111 egykomponensű szilikon tartalmú impregnáló anyag, amely vízlepergető hatású, páraáteresztő, környezetbarát és tartósan erősíti a falfelületet. Jól beágyazódik és tömíti a porózus és nedvszívó felületeket, növeli a vegyi és mechanikai ellenálló képességüket, és védelmet nyújt a szennyeződések ellen, anti-graffiti tulajdonságú.

 fel