Vissza a listához

Felújítás - Csőáttörések vízszigetelése

A felújítási munkálatok gyakori oka, hogy a meglévő csőáttörések (a falakon a talajszint alatt átvezetett csövek és kábelek) mellett a víz utat talál a pincékbe, alagsori helyiségekbe. Akár szivárgásról, akár vízbetörésről legyen szó, a megfelelő anyagok alkalmazásával tökéletesen el lehet zárni a víz útját utólagos szigeteléssel is. A fal anyagától és a víznyomás erejétől függően ajánlunk néhány technológiai megoldást az alábbiakban:

Tégla fal esetén a cső és a fal közé tömöszölt Vandex Plug gyorskötő habarccsal támasztékot képezünk a rés túlsó oldalán (amennyiben csak az egyik oldalról hozzáférhető a csőáttörés), majd a Stopaq 2100 Aquastop viszko-elasztikus tömítőanyagot kell a résbe injektálni kb. 10 cm vastagságban. Az így "bedugaszolt" rést kívülről ismét gyorkötő habarccsal zárjuk le, de mivel a Plug nem vízzáró, célszerű a belső oldalon vízzáró habarccsal (Vandex BB75 vagy Vandex Cemelast) is kezelni a felületet.

Betonfalak esetében kézenfekvő megoldás az áttörések körüli injektálás, melyre a RASCOR akril géljeit vagy az ADCOS PU gyantáit ajánljuk. Ehhez szakkivitelező igénybevétele szükséges.

További cementbázisú anyagok használatára is sort lehet keríteni. Kérje szakértőnk tanácsát.

 fel