Vissza a listához

Felújítás - Műgyanta szigetelések és padlóképző anyagok

A VULKEM® QUICK rendszer a műgyanta alapú bevonat-szigetelések és padlóképző anyagok közül a legmodernebb megoldás.

Letöltések

A VULKEM® QUICK termékcsalád hidegen kenhető, akár 0 °C-on is alkalmazható, vízzáró és padlóképző, metil-metakrilát (MMA) bázisú, különösen gyors reakcióidejű anyag. Lehetővé teszi a teljes rétegrend egy napon belül történő elkészítését és azonnali terhelését (nem úgy, mint a poliuretán vagy epoxy alapú anyagok esetében). Az egyes rétegek anyagainak polimerizációja katalizátor hozzáadásával indul be.

Akár több száz négyzetméter is elkészülhet egyetlen nap alatt, legyen a feladat vízszigetelés vagy padlóképzés. A kivitelezés során az egyes rétegek között még szünetet is lehet tartani, miközben a felület már terhelhető is, majd folytatható a rétegrend kialakítása kötési problémák nélkül. A színezhető védőbevonat lehetőséget ad esztétikus padlómegoldásokra, csúszásmentesített felületek kialakítására, különböző igény szerinti ipari padlók készítésére.

Vízszigetelésként közvetlenül burkolható hagyományos burkolóanyagokkal, de saját rendszerében is esztétikus járó felület alakítható ki. Tetők javításakor bitumenes lemezre, akár annak eltávolítása nélkül is, közvetlenül alkalmazható.

A VULKEM® QUICK rendszer rendkívüli tartóssága és kopásállósága, szerkezet-összetartó ereje miatt kifejezetten ajánljuk nagy forgalmú felületek, mint pl. garázsok és parkolók, közösségi terek és lépcsőházak, plázák és üzlethelyiségek, állomások és repülőterek, stadionok és sportlétesítmények kezelésére, rövid forgalomkorlátozással járó javítására, de lakások, teraszok, új és régi tetők vízszigetelésére és járófelületeinek kialakítására is.

A termék nem tartalmaz veszélyes anyagokat, de a katalizátor tűzveszélyes.

Legfontosabb tulajdonságai

 • Rendkívül gyors kötésidő, nagy forgalmú területeket is csak rövid ideig kell lezárni
 • Felhordható akár 0 °C alatti hőmérsékleten is és +30 °C-on is
 • Kiváló rugalmasság és repedés áthidaló képesség akár extrém alacsony hőmérsékleten is (-20 °C)
 • Egyszerűen alkalmazható
 • Rendkívül nagy mechanikai és statikus terheléssel, átszúródással szembeni ellenállás
 • Erősíti a szerkezetet is
 • Áthidalja a repedéseket és együtt mozog az aljzattal
 • Oldószermentes
 • A kémiai kötésnek köszönhetően a rétegek közötti tapadás kiváló, emiatt könnyen javítható és bármikor képes újabb réteget fogadni
 • A rövid munkafolyamatok és a gyors kötési idő miatt a következő réteg felhordása mindössze 1 óra elteltével lehetséges

Rétegrend változatok

 1. Betonra:

 2. Mázas felületre vagy fémre

 3. Függőleges vagy lejtős felületre

A fenti rétegrendek opcionálisan választhatók, és további opcionális rétegekkel bővíthetők, mint pl. szálerősített teherhordó réteg nagy igénybevételű területekre, vagy rámpák, ferde felületek kialakítására. Az egyes rétegek között kvarc homok alkalmazása is lehetséges a kötéserő növelése, vagy pl. csúszásmentesítés céljából.

Kérdezze szakértőnket a megfelelő rétegrendek kialakítására.

 fel