Vissza a listához

Építés - Mélyépítés - Munkahézag szigetelés

Talajszint alatti betonszerkezetek vízszigetelési problémái elsősorban a munkahézagok szakszerűtlen kivitelezéséből adódnak. A betonozás során keletkező szándékos vagy szándék nélküli munkahézagok vízzárási problémáinak megoldására talál az alábbiakban drágább, de nagyon professzionális, vagy olcsóbb és egyszerűbb javaslatokat.

A RASCOR "white tank" rendszere körültekintően tervezett, következetesen és szervezetten kivitelezett eljárás a talajszint alatti betonszerkezetek tökéletes védelmére. A munkahézagokba előre lefektetett injektáló csatornák injektálási pontját a később elkészülő szerkezet felületére kivezetve lehetőség van a hézagok roncsolásmentes injektálására. A RASCOR repedésképző rendszere pedig lehetőséget ad nagy területek egyszerre történő betonozására és a munkahézagokon keresztül beszivárgó víz elleni védelemre az injektálható és bennmaradó repedésképző zsalurendszer segítségével. Előre tervezett csőáttörések vízszigetelési megoldása is lehetséges a RASCOR technológiával.

Amennyiben egyszerűbb megoldásra van csak lehetőség, a VANDEX cementbázisú vízszigetelő habarcsai közül választhat.

A VANDEX Flextape munka- és mozgáshézagok vízszigetelő lezárására kifejlesztett felületi szalag. Különösen tartós, ráadásul kitűnő UV és vegyi ellenállással rendelkezik. A felülethez való kifogástalan tapadás speciális ragasztóval biztosítható. Pozitív és negatív oldalon egyaránt alkalmazható, azonban negatív oldali beépítésnél gondoskodni kell a megfelelő ellenszerkezetről.

 fel